Profiel van een payroll medewerker

In 2011 deed bureau Ecorys in opdracht van VPO onderzoek naar payrollkrachten. Daaruit bleek dat in 2012 er 144.000 medewerkers op een payrollcontract aan het werk waren. Naar verwachting worden dit er binnen drie jaar meer dan 200.000.

blonde-zakenvrouwGemiddeld werken payrollkrachten twee jaar en vier maanden voor een payrollonderneming. Veruit de meeste payrollkrachten werken in een bedrijf met 10-49 medewerkers (31%), gevolgd door bedrijven met meer dan 500 medewerkers (22%). De meeste payrollkrachten zijn werkzaam in de horeca (21%) en de overheid (18%). Voor 64% van alle payrollkrachten is een payrollcontract het begin van een nieuwe baan. Van deze groep was 40% daarvoor student, 20% werkloos en 5% arbeidsongeschikt.

De gemiddelde leeftijd van een payrollmedewerker is 38 jaar. 37% van alle payrollkrachten is ouder dan 45 jaar. 62% van alle payrollkrachten is vrouw. Dat is hoger dan het percentage vrouwen onder uitzendkrachten (53%) en hoger dan het gemiddelde op de arbeidsmarkt (47%). 42% van alle payrollmedewerkers is op middelbaar niveau opgeleid (HAVO, VWO, MBO). 44% is kostwinner en ontvangt het salaris bij voorkeur per week (46%) of vier weken (32%). De meeste payrollkrachten zijn werkzaam in de provincie Gelderland (17%), Overijssel (16%) en Noord-Brabant (15%). In Flevoland wordt nog nauwelijks gepayrolled (1%).

Laat wat van je horen

*