De Nederlandse financiële markt

De afgelopen maanden hebben we bijna niet om het begrip ‘financiële markt’ heen gekund. De economische malaise van 2008 heeft ons lang in haar macht gehad maar ondertussen zijn we langzaam op aan het krabbelen.

Een van de grote oorzaken van de financiële crisis is de Nederlandse huizenmarkt, waardoor de huisprijzen maar liefst met 10% gezakt zijn.  Terwijl hypotheken een van de grootste verdienmodellen zijn voor banken, met andere woorden veel banken voelen financiële druk. Tegelijkertijd zijn er steeds meer consumenten die leningen afsluiten, al met al niet de meest ideale situatie voor het bankwezen. Waar we vroeger nog standaard een lening afsloten bij onze bank, is het nu een kwestie van klikken op internet.

Naast de regulier bekende banken zoals de Nederlandsche bank, ING, Abn Amro, Fortis en de Rabobank. Zijn er ook andere manieren om geld te lenen zoals de volgende bedrijven:

- www.geldlenen.org

- www.veiligonlinegeldlenen.nl

- www.directa.nl

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van aanbieders op de financiële markt. De financiële markt is niet zo transparant en helder zoals gewenst is. Wel is het assortiment bij vrijwel elke aanbieder hetzelfde.  Zo kun je vaak kiezen uit een persoonlijke lening, doorlopend krediet, hypotheeklening, huurkoop, roodstand en betalen doormiddel van een creditcard.
Het enige waar u wel altijd mee op moet letten zijn de voorwaarden. Vaak staan in de voorwaarden belangrijke dingen in kleine lettertjes geschreven. Bent u zich dus extra bewust voordat u ergens een handtekening onder zet. Let op: geld lenen, kost geld.